Holaaaa!

YES! Dittist! En bij die term kun je het eigenlijk wel laten. Niets meer, niets minder. DITTIST. Een woord dat mijn fijne auto-correctie-Apple overigens standaard verandert in: diëtist. Best onhandig. Want ik ben alles behalve een diëtist. Al kun je bij mij wel terecht voor een lekker en verantwoord maal, maar dit geheel terzijde.

Dittist

Is mijn nieuwe bedrijfsnaam, waaronder ik alles schaar wat ik leuk vind om te doen. En ik doe heel blij heel veel verschillende dingen. Ik schrijf voor bedrijven onder de naam: Davinckie. Ik schrijf flessenpost onder de naam Mika. Beide namen zijn mij dierbaar. Naast mijn schrijfwerk bestudeer ik de filosofie van yoga. Daarin wil ik dit jaar graag les gaan geven. En dan heb ik nog een nieuw projectje, te weten: mijn rijdende bedstede 🙂 Hoe vang je in vredesnaam alles onder één naam? Ik dacht: Dittist. Want, zo losjes uitgesproken (een beetje op z’n Gronings), is dat welbeschouwd hoe ik in het leven sta.

Mijn filosofie, zowel zakelijk als privé:

Wees jezelf. Doe niet moeilijk. Neem regels niet te serieus. Er zijn altijd meerdere wegen die naar Rome leiden (of naar een eiland). Laat je niet leiden (of intimideren) door hiërarchie. We zijn allemaal gelijk. We hebben alleen allemaal iets anders te doen in dit leven. De één trekt daarbij een pak aan, de ander doet het ’t liefst op blote voeten.

Schrijven

Die filosofie maakt mijn werkend bestaan een stuk relaxter kan ik je vertellen. Want waar ik vroeger nog heel zenuwachtig kon worden van burgemeesters die ik mocht interviewen, zie ik nu gewoon een man of vrouw tegenover mij zitten die een taak heeft te vervullen, net als ik.

Yoga

Gelukkig bewandel ik naast mijn schrijfwerk nog een ander pad, te weten: yoga. En ook daar geldt mijn motto. Wees jezelf. Kijk niet op tegen anderen. Ga in de les niet naar je medecursisten zitten kijken hoe die heel mooi in een bepaald standje staan. Yoga is het maken van verbinding, met jezelf, je lichaam, geest en ziel. Dat is zodoende een innerlijk proces. En ook daarin zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden (of naar een eiland) ?

We zijn allemaal één. Gemaakt uit dezelfde materie. En dus: allemaal gelijk. Geniet van de kleine dingen. Kijk naar de natuur. Leer ervan. We leven, we groeien en we sterven. Kringloop van het bestaan. Je hoeft er alleen maar in mee te gaan.

Wat ik dus ook doe: interviewen, schrijven, fietsen, yoga beoefenen: DITTIST.

Dit is wat het is.

Niets meer, niets minder.