DITTIST: Inspiratie

Ter inleiding op het verhaal van Sigrid

Een jaar nadat ik als freelance tekstschrijver begon in 2010, heb ik in Staniastate in Oenkerk, bij mijn vrienden Anne & Henriëtte, een feest georganiseerd. Een levensles die ik heb meegekregen van m’n oop en van mijn vader: ‘Mijlpalen moet je vieren!’ Het was dus niet meer dan logisch dat we het glas zouden heffen op één jaar ondernemerschap. En dit laatste woord is overigens een woord dat absoluut niet bij mij past. Ik onderneem niet. Ik leef. Ik doe de dingen waar ik blij van word.

En juist dat wilde ik uitdragen tijdens mijn evenement. Daarom liet ik mijn gasten portretteren met een strook onder hun kin (zie voor je: iemand die in Amerika de bak indraait voor een misdrijf), met op die strook geschreven: iets wat hij of zij altijd nog zou willen doen. Een mooie contradictie in beeld en tekst.

Achterliggende gedachte?

We zeggen altijd dat we nog dingen willen doen en daar komt dan steevast een ‘komma-maar’ achter. “Ik wil altijd nog een bed & breakfast beginnen, maar…. ja, dan moet ik eerst m’n baan opzeggen etc.” Wij zijn geneigd ons te verschuilen achter die ‘komma-maar’. Wij zetten onszelf daarmee vast. Ik zeg: kom erachter vandaan! Schop je angsten en je twijfels weg zoals Van Basten in 1988 die voetbal raakte. HOPPA! Kracht! Snelheid! Geen twijfels! Gaan! Vol in de kruising!

Die strook staat dus symbool voor de ‘komma-maar’. De vraag is nu, vijf jaren later: wat er op die strook stond, maakten mijn gasten dat waar? Aan het woord:

Sigrid Fekken:

‘Als je ergens in gelooft,
is niets onmogelijk’

Lees hier het verhaal van Sigrid… (Yes! KLIK & LINK)