Bedrijfsnaam voorbeelden en tips voor een bedrijfsnaam bedenken

Het bedenken van een bedrijfsnaam is een belangrijke stap in het opzetten van een bedrijf. Een bedrijfsnaam moet uniek zijn, herkenbaar, memorabel en bij je bedrijf passen. Je bedrijfsnaam moet ook overal toegankelijk zijn, zodat iedereen je bedrijf kan vinden. Deze blog over bedrijfsnaam bedenken geeft je tips en voorbeelden om een bedrijfsnaam te bedenken.

 

Als je een bedrijfsnaam bedenkt, is het belangrijk om een naam te kiezen die bij je bedrijf past. Je bedrijfsnaam kan je identiteit en doelstellingen weerspiegelen. Kijk bijvoorbeeld naar de betekenis van woorden of naar woordspelingen. Je kunt ook afkortingen en acroniemen gebruiken.

Methode 1 voor het bedenken van een bedrijfsnaam

Een andere optie is om een naam te bedenken die associaties oproept met je bedrijf. Bijvoorbeeld als je een regenboogwinkel hebt, kun je een naam bedenken zoals ‘Rainbow Emporium’. Deze naam zal iedereen associëren met de kleuren van de regenboog.

Methode 2 voor het bedenken van een bedrijfsnaam

Een andere manier om een naam te bedenken is om je bedrijfsgebied te combineren met een ander woord. Bijvoorbeeld, als je een bedrijf hebt dat gespecialiseerd is in boekhouding, kun je een naam bedenken als ‘Accounting Arts’.

Bedrijfsnaam gevonden

Als je een naam hebt gevonden die je leuk vindt, is het belangrijk om te controleren of de naam al geregistreerd is. Als de naam al geregistreerd is, kun je een alternatief bedenken.

 

Om je te helpen bij het bedenken van een bedrijfsnaam, kun je ook brainstormen met je team. Je kunt ook feedback vragen aan je vrienden en familie, zodat je verschillende ideeën krijgt.

 

Hier zijn enkele bedrijfsnaam voorbeelden die je kunt gebruiken als inspiratie:

 

  • Creative Cogs
  • Garden of Dreams
  • Sociale Beweging 
  • The Roaming Roaster
  • De Magische Potloden
  • Bakker Heerlijkheid
  • The Digital Agent
  • The Greenhouse Guru
  • De Digitale Bijeenkomst

 

Hoe check je een bedrijfsnaam

 

Als je een bedrijf start, is het belangrijk om te controleren of de naam die je kiest, nog niet door iemand anders is geregistreerd. De eerste stap is om te zoeken naar de bedrijfsnaam op de handelsregisterwebsite van het bedrijf dat de registratie verzorgt. 

 

Een andere manier om te controleren of de bedrijfsnaam al bestaat, is door een zoekopdracht uit te voeren op Google, Bing of Yahoo. Als er al websites bestaan met dezelfde naam, moet je een andere naam kiezen.

 

Als je helemaal zeker wilt zijn dat de naam die je hebt gekozen, niet al is geregistreerd, kun je de bedrijfsnaam laten controleren door een advocaat. Een advocaat kan ervoor zorgen dat je de naam krijgt die je wilt, zonder dat je iemand anders in moeilijkheden brengt.

 

Het is ook belangrijk om te weten dat als je een bedrijf registreert met een naam die al bestaat, je de naam niet mag gebruiken. Als je de naam toch gebruikt, kan de eigenaar van de naam je voor de rechter slepen.

 

Kortom, als je een bedrijf wilt oprichten, is het essentieel om de naam te controleren voordat je deze registreert. Door de naam te controleren, zorg je ervoor dat je niet in de problemen komt met iemand anders en dat je de naam krijgt die je verdient.

We hopen dat deze tips en voorbeelden je helpen bij het bedenken van een bedrijfsnaam. Heb je toch nog vragen neem gerust een kijkje op onze website.