Alles over het gebruik van Harmonica rollenbanen

Rollenbanen worden gebruikt om verschillende producten op een snelle manier te verplaatsen in bijvoorbeeld een fabriek of bij productsortering. Hierdoor wordt de productiviteit verhoogd, wat kan leiden tot extra winst en efficiëntie. Harmonica rollenbanen zijn hier een voorbeeld van. In dit artikel kom je alles te weten over deze efficiënte systemen. Lees verder!

Verschillende rollenbanen

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten rollenbanen. Dit komt doordat elk bedrijf andere eisen aan deze systemen stelt. Zo zijn er rollenbanen in een rechte lijn, maar ook in bochten of hoeken. Ook is het mogelijk om een rollenbaan in een helling te laten lopen. De keuze is dus afhankelijk van de behoefte van jouw bedrijf.

Een goed ontwerp

Om de efficiëntie en betrouwbaarheid van een rollenbaan te verhogen, is het belangrijk dat er een goed ontwerp wordt gemaakt. Vaak zijn rollenbanen hierdoor erg sterk en duurzaam, ze moeten immers vaak zware materialen vervoeren. Ook is het belangrijk dat er goed wordt gelet op de veiligheid. Zo mogen er geen scherpe hoeken aan de rollenbanen zitten. Een rollenbaan kan in verschillende stijlen worden geleverd.

Aandrijving

Rollenbanen moeten worden aangedreven. Dit wordt vaak gedaan met elektromotoren. Deze zijn erg energiezuinig en duurzaam. Het is zelfs mogelijk om een geavanceerd systeem te plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld sensoren toevoegen of een besturingssysteem. Hierdoor wordt het mogelijk om het proces volledig te automatiseren.

De installatie

Het installeren van rollenbanen is vaak een erg ingrijpende verbouwing. Het is daarom ook zeker niet aan te raden om het zelf te installeren. Schakel het liefst hulp in van een professional, zo weet je namelijk zeker dat de rollenbaan op een juiste manier geïnstalleerd wordt, zonder schade aan de omgeving.

Veel efficiënter werken

Een rollenbaan is dus beschikbaar in vele soorten en maten. Dit zorgt ervoor dat er altijd wel een beschikbaar is voor je bedrijf. Een rollenbaan zorgt ervoor dat je veel efficiënter kan werken. Je hoeft bijvoorbeeld niet meer zware dingen te tillen en sorteren gaat veel makkelijker. Dit betekent ook dat het mogelijk is dat je meer tegelijk aankan, waardoor je een hogere productiviteit, en misschien zelfs winst hebt. Het installeren van een rollenbaan is het dus zeker waard.

Betrouwbaar kopen

Het is verstandig om je rollenbaan te kopen bij een erkende verkoper. Dit zorgt er namelijk voor dat je de beste kwaliteit krijgt en zeker weet dat de rollenbaan ook op de juiste manier geïnstalleerd wordt. Koop dus zeker een rollenbaan bij een betrouwbare verkoper. Neem vandaag nog contact op met een professioneel bedrijf voor meer informatie!