Schrijven en adviseren

Schrijven zit me in het bloed. Wat dat inhoudt? Simpel. Alles wat ik zie, vertaalt mijn bovenkamer direct in volzinnen. Tijdens een interview vang ik woorden, later ‘vertaal’ ik ze en maak ik er een verhaal van. Die vertaalslag maakt het verhaal. Zorgt ervoor dat het gaat leven.

Davinckie-sausje 

Het komt wel eens voor dat iemand zegt: “Wauw, wat heb je dat mooi geschreven!” Het leuke is… diegene heeft het vaak zelf gezegd, ik maak slechts de compositie. En dat is dus altijd een compositie die bij diegene past. Tegelijkertijd zet ik mijn eigen handtekening eronder. Sommige opdrachtgevers noemen dat ook wel het ‘Davinckie-sausje’. Korte teksten, geschreven alsof iemand het zo heeft gezegd. Dat is een tekst waarvan je zegt: DITTIST.

Op basis van vertrouwen

Zoiets creëren, dat kan alleen op basis van vertrouwen. Iemand legt immers zijn woorden in mijn handen. Of ik nu iemand portretteer, een blog of een column schrijf uit naam van iemand; het gaat er altijd om dat ik me inleef in de ander – en in de situatie. Geloof me, dat lukt. Dus..

‘Geef mij je woorden,
ik schrijf het verhaal’

Advies

Meedenken over hoe je iets het beste kunt vertellen. Ook dat vind ik mooi werk. Ik bekijk de dingen graag nèt even van een andere kant. Rode draad: niet moeilijk doen. Je herkent het vast, dat je iets wilt vertellen over wat je doet en dat je ineens allemaal moeilijke woorden gaat gebruiken. Hoeft niet. Samen gaan we om tafel. Ik schrijf mee als jij praat en even later ligt daar een stuk, een website, een artikel, een bedrijfsartikel, wat je maar wilt, met de woorden zoals jij ze gebruikt. Geloof me: dat leest lekker.

Workshops

Voor bedrijven en overheidsinstanties geef ik gericht trainingen. Wat ik bedoel met gericht trainen? Nou, voordat ik met mensen om tafel ga die graag willen leren schrijven, vraag ik eerst of zij teksten aanleveren. Die analyseer ik thuis. En met die teksten gaan we aan de slag.

Reken er maar op dat zoiets een beetje pijn doet, want ik leg graag de vinger op de zere plek.

  • Waarom zeg je dat zo?
  • Wat staat daar eigenlijk?
  • Wat bedoel je ermee?
  • Wat wil je bereiken?

Na zo’n workshop vertrekken deelnemers vaak met een lach, maar ook met stof tot nadenken  Dus: in voor een Davinckie Schrijfworkshop? Bel of mail me!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *