MikaBoomYoga

Toegegeven, de volgende gedachte gaat wel eens door m’n hoofd: ‘Mick, als mensen je zo bezig zien…’ Maar gelukkig duurt die gedachte nooit lang. De lol is altijd mijnerzijds. Zo klom ik op Terschelling in een boom om daar mijn telefoon op een tak te leggen. Ik had mijn camera (met handig hand-statiefje dat je om takken heen kunt buigen) wel mee, maar de batterij van de cam bleek op. Ukkel. Enfin. Gloednieuwe iPhone bood uitkomst.

Ik de boom in

Met zicht op mooi duinlandschap, kiende ik uit waar ik ongeveer moest staan om de boom goed in beeld te krijgen. En dan bedoel ik niet de boom van waaruit de telefoon filmt, maar de Mika-boom. Ergo: yoga / boomhouding. Prima. Phone staat. Steady. Ik de boom weer uit. Duintje op. (De film die het uiteindelijk is geworden, heb ik drastisch ingekort; je moet er dus klim- en zwoegwerk bij denken.) En ziedaar:

Mika-yoga-boom in wind
Gaat heen en weer
Eén met de natuur
Beeld geschoten

Hop, uit de houding. Duin af. En weer terug in boom klimmen om telefoon op te halen. (Dit is bijvoorbeeld zo’n momentje waarop die gedachte ontstaat: ‘Mick, als mensen je zo bezig zien…’) Hoe het ook zij: tussen alle takken door klim ik naar boven en druk ~ blij dat filmpje is gelukt ~ op de ‘uit-knop’.

LES:
Als je je gloednieuwe iPhone op drie meter hoogte op een tak in een boom plaatst, druk dan NIET, ik herhaal: niet, op het video aan-/uitknopje zonderrrrrr daarbij de phone vast te pakken. Dan duw je namelijk de telefoon gewoon van de tak af.

@Verkoper van zeer duur valhoesje: hij werkt prima! Komt misschien ook omdat hij op zachte duingrond viel. En ik hoor m’n lieve moeder zeggen:

“Oh oh oh, Mick toch…
De dag dat jij je verstand krijgt, word je van blijdschap weer gek!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *