El confrontatione: de statistieken!

Ik kan je vertellen: voorafgaand aan het besluit dat je het mooi vindt yoga te delen (op een mat, met andere mensen die daar plat op liggen in het volste vertrouwen dat jij ze liefdevol én op een juiste manier in een houding brengt) ligt een vrij hoge drempel. Tenminste: zo ervoer ik dat. De opleiding Hatha Yoga die ik de afgelopen jaren in Groningen volgde, deed ik eerst en vooral voor mijzelf. Een innerlijke reis. De weg naar ontspanning. Stilte. Balans. (En waarschijnlijk is het met balans hetzelfde als met de liefde: als je ophoudt met zoeken, zul je ‘m vinden.)

Yoga delen

Pas in het vierde lesjaar dacht ik: ‘Hoe zonde zou het zijn dat al het moois dat ik van Janna, Caroline en mijn mede-yogini-chicka’s leer, niet deel met andere mensen?’ En zo kwam het dat ik toch maar dat examen inging met het idee dat ik uiteindelijk de mat op zou gaan. (Met andere mensen die daar plat op liggen in het volste vertrouwen dat jij ze liefdevol én op een juiste manier in een houding brengt.)

Promotie: het gaat niet om het mooiste standje!

En dan kom je op het moment dat je wat je doet mag gaan promoten. Je mag best weten: in onze opleiding ging het er niet om wie het mooiste standje kon doen voor op de cover van het yoga magazine. Maar de vraag is nu wel: hoe promoot je wat je doet? Dat is best lastig. Daarom vroeg ik fotografe Linde om mij, naast (ja, toch!) de geijkte houdingen die er mooi uitzien op beeld (boom, berg, krijger bij zonskopkomst etc.) ook te fotograferen liggend in een boom. Yoga brengt mij namelijk vooral ontspanning.

Maar hoe kom je in vredesnaam aan mensen op je mat?

De vraag is: hoe kom je in vredesnaam aan mensen op je mat? Daarvoor moet je aan de bak: bellen luiden, laten weten dat je er bent en dat je het doet. Investeren. Site laten bouwen. Foto’s laten maken. Logo laten ontwerpen. Mailings schrijven. En ja. Daar was de confrontatie… EL CONFRONTATIONE! Gisteren kreeg ik de statistieken van mijn website. ‘De nieuwsbrief die je verstuurde naar 54 mensen, is door 3 mensen geopend, 2 mensen hebben doorgeklikt.’

WHAHAHA! 
Och heden! Vinckie. 
Lekker bezig Yogaboompje.

Daar sta je met je goeie gedrag je yogastandjes online te werpen. Daar sta je te roepen dat je de mat op gaat (met andere mensen die….) en wordt de mailing die je verstuurt vervolgens geopend door 5,5 % (en dat heeft Martin net voor me uitgerekend, want cijfers: dat is niet echt mijn ding. Ik weet wel dat 3 lezers van de 54 niet veel is).

Yoga & Muziek

Twee van de drie lezers meldden zich aan voor een uurtje MikaYoga en voor Yoga&Muziek. Kijk, DAT is dan wel weer een hoog percentage. (Martin roept: 66,6 % !!) Maar daarmee vullen we natuurlijk nog geen zaal. Enfin. Het mag gezegd worden: Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd. Ergo: lieve Wikje en Marjon, wat super dat jullie bij mij en bij ons op de mat komen! Ontspanning, liefdevolle aandacht, een paar yogahoudingen waar ik je graag in begeleid en dan, ja, een paar klanken, omdat ook muziek voor mij yoga is: in verbinding met je adem, je lichaam en alles daaromheen.

Tot gauw, we maken er wat moois van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *