Inspiratie van Klaas de Vries

‘Je bent ook niet ineens een goeie voetballer, omdat je een week lang tegen een bal hebt getrapt’

Deze foto is door Judith Minks gemaakt tijdens Davinckie’s Inspiratie in 2011. Wat deed je destijds?
Ik was toen technisch adviseur bij een installatiebedrijf en ik zong sinds vier jaar in de groep ‘Sanmân en Sikke’.

Jij schreef destijds op jouw strook: ‘Mensen helen’.
Had je daar iets specifieks mee voor ogen? Wist je wat je wilde gaan doen?
Ja, ik wilde mensen helpen weer goed in hun lijf te komen. In die tijd was ik net gestart met een opleiding voor energetisch werk. Als energetisch werker ben je eigenlijk slechts een doorgeefluik van energie. Je helpt mensen blokkades in het lichaam op te lossen. Ik doe dat door met mijn handen boven een lichaam te hangen en de energie te laten stromen, maar uiteindelijk doet iemand het zelf. Ik stimuleer alleen maar de zelfhelende mogelijkheden van het lichaam.

Hoe kwam je erop dit te gaan doen?
Mijn wens kwam voort uit mijn eigen ervaring. Ik werd behandeld door iemand en voelde dagen daarna de energie weer stromen. Ik werd helder in m’n hoofd. En toen dacht ik: ‘Ik wil dit ook doen!’

Als kind wist ik al dat ik dit in me had, maar pas tijdens die opleiding voelde ik letterlijk de energie uit mijn handen stromen. Als ik iemand behandelde, dan zag ik dat die bewoog op de plekken waar iets loskwam en toen wist ik: ‘YES, ik kan dit!’

Wanneer heb je die droom waargemaakt?
Vrij snel na Davinckie’s Inspiratie 2011 ben ik mensen gaan behandelen. Ja, dat was zo’n twee jaar daarna.

Er zullen mensen zijn die twee jaar best een lange tijd vinden.

Dit zijn processen die niet van de een op de andere dag gerealiseerd zijn. Je groeit hierin. Dat is met alles zo. Met de tijd komen de inzichten. Je bent ook niet ineens een goede voetballer omdat je een week lang tegen een bal hebt getrapt. Alles heeft tijd nodig.

Heb je daar hulp bij gehad?
Naast het energetisch werk deed ik ook een opleiding mediumschap. Dat heeft me gesterkt in mijn vertrouwen. Tijdens die opleiding werd ik bevestigd in wat ik altijd al voelde. Linda, mijn spirituele lerares zei: “Wat jij voelt, twijfel daar niet langer aan.”

Door die opleiding heb ik geleerd wie ik ben. En sindsdien weet ik dat ik helderziende gaven heb. Mensen hoeven bij mij niet te vertellen waarvoor ze komen. Woorden scheppen soms alleen maar verwarring. Bovendien kan de pijn die iemand ervaart, wel een heel andere oorzaak hebben. Ik voel waar de pijn zit en tijdens de behandeling zie ik waar de kern van het probleem zit. Ik krijg beelden door. Na de behandeling laat ik weten wat ik gezien heb, dan zeg ik: “Dat moet je bekend voorkomen.” En dat klopt dan. Ik geef toe: dat is best gek, maar ook wel weer heel geweldig!

Wil je een ervaring met ons delen?
Ik liep naar Santiago de Compostella. Dat was puur een cadeautje voor mezelf. Na een dag of zes kwam ik in een refugio, Spaans woord voor herberg. Ik was begonnen in Saint Jean Pied de Port en had er toen 200 kilometer op zitten. Ik kwam in de tuin waar een aantal mensen aan een tafel zat, waaronder Teresa uit Barcelona. Zij keek niet blij, had ontzettend last van haar voet. Ze stond op het punt haar reis op te geven. Het lopen deed teveel pijn.

Ik zei: “Leg ‘m hier maar even neer”, en wees naar mijn knie. “Wat ga je doen dan?” “Kijken of ik je kan helpen.” Ze legde haar voet neer en zei: “Ik ken je niet, maar goed, ik ga het meemaken.” Ik legde mijn handen eromheen terwijl we praatten. “Er schuift van alles heen en weer in mijn voet”, zei Teresa. Zo hebben we een kwartiertje gezeten. Na de overnachting liep zijde refugio uit. En ik keek naar een heel blij gezicht. Daarna hebben we nog zes dagen samen gewandeld. Haar pijn was weg.”

Heb je iets te zeggen over de ‘Komma-maar’?
En dan vooral voor de mensen die zich daarachter verschuilen?
Achter de maar komt vaak de zin: ‘het levert niet genoeg op om ervan te kunnen leven.’ Ja. Daarin hebben ze hoogstwaarschijnlijk gelijk, maar zeker weten doe je dat nooit.

Als je denkt aan hoe jij zelf bent gekomen tot waar je nu staat, heb je daar een spreuk bij, een advies, een tip, een idee, voor mensen die een droom voor ogen hebben, maar zich verschuilen achter de ‘komma-maar’?
Ik ben niet zo’n type dat zegt: geef alles gewoon op en doe je ding. Ikzelf zou dan volledig loskomen van de grond, haha! Ik heb de aarde nodig, heel basaal, ik heb werk nodig om geld te verdienen. Mijn energetische werk wil ik ernaast doen.

De komma-maar is ook functioneel. Ik heb gewoon voor mijn geld te werken en daarnaast heb ik een gave van waaruit ik leef. Dat is op een heel ander niveau en daarmee kan ik mensen helpen.

Voor degene die wil veranderen, zal de verandering altijd komen. Degene die de komma-maar als excuus gebruikt, mag nadenken dat die daardoor nog tot aan z’n pensioen mag doen wat hij eigenlijk niet wil doen. Want uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor je levensgeluk ~ en dus ook voor je ongeluk.

Wie of wat zijn je inspiratiebronnen?
Mijn grootste inspiratiebron is het universum.
Daar komt uiteindelijk alles vandaan.
Een innerlijk weten: je intuïtie.

Luister goed naar je intuïtie, die geeft wel aan wat goed voor je is. Als je hoofdpijn krijgt of nerveus wordt van een beslissing, dan kun je er direct wel vanuit gaan dat het niet goed voor je is. Zie het dan als een tijdelijke opdracht. Als dat voorbij is, kun je het weer loslaten.

Wat zijn voor jou belangrijke waarden in het leven? 

Oordeel niet, want je weet te weinig

Heb je alweer een nieuwe stip aan de horizon?
Ja. Uiteindelijk wil ik een fysieke plek aanbieden waar mensen te allen tijde kunnen komen voor de hulp die ze nodig hebben.

Naam: Klaas de Vries
Geboortedatum: 7 juni 1965
Woonplaats: Schalsum
Werk: energieadviseur
Passie: zingen (liefst: ‘Rivers never run’ van Venice)
Inspiratie: het universum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *