Inspiratie: Eline Wester

Inspiratie is zo’n groot woord. Vertaal het naar: volg je hart. Ik stel je voor aan mensen die het doen! Laat je inspireren, om vervolgens te doen wat jij wilt. Geloof me: niks mooier dan dat. Verschuil je niet achter de ‘komma-maar’. Tijdverspilling.

Ik stel je voor aan: Eline Wester
Zij DOET het!

‘Als je iets echt wilt,
en je doet het niet voor de buitenwereld, maar puur voor jezelf,
dan lukt het.’

Deze foto is gemaakt door fotografe Judith Minks, tijdens Davinckie’s Inspiratie in 2011. Wat deed je destijds?

Toen studeerde ik nog aan de NHL Hogeschool. European Studies, derdejaars, afstudeerrichting International Communication. In dat zelfde jaar heb ik nog een deel van mijn studie in Frankrijk gedaan. Een half jaar woonde ik in Lille, prachtige stad. Mijn stage daarna volgde ik in Luxemburg, bij de Nederlandse Ambassade. Een keerpunt in mijn leven, dat bleek later.

In dat derde jaar van jouw studie (waarin je mij overigens vrijwillig hielp bij de organisatie van Davinckie’s Inspiratie ~ we kenden elkaar, doordat ik tijdelijk docent was op jullie opleiding en zoals dat soms gaat: het klikte. Wij hadden eenzelfde kijk op het leven!), schreef jij op jouw strook: ‘Eigen bedrijf’. Had je daar destijds iets specifieks mee voor ogen? Wist je wat je wilde gaan doen?

Nee, eigenlijk niet. Haha! Ik wist wel van jongs af aan dat ik een eigen bedrijf wilde hebben. Mijn liefde, Derk, had hetzelfde. Hij zat destijds nog op zee, voer als tweede stuurman op grote cruiseschepen de wereldzeeën over. Pas na mijn stage in Luxemburg, wist ik DIT IS HET! Dat kwam door het waar staatsbezoek van voormalig Koningin Beatrix aan Luxemburg. Ik mocht dat mede organiseren. Derk was daar bij toeval ook aanwezig Het was zo’n gave ervaring!

Toen was het voor mij duidelijk, logisch, het heeft er altijd al ingezeten: ik wilde iets doen in de evenementenorganisatie. Organiseren zit mij in het bloed. En het mooie? Ook in dat van Derk, zo bleek die dag. Daar, op dat moment in Luxemburg, hebben wij elkaar aangekeken met exact dezelfde gedachte: dit is het. (Als Davinckie vertaal ik maar even vrij: DITTIST!, of course! JIHOE!)

Wanneer heb je, of beter gezegd: hebben jullie, die droom waargemaakt?

Als vierdejaars studeerde ik af bij de provincie Groningen. Toevallig mocht ik ook daar weer evenementen organiseren. Dat was buiten mijn stageopdracht om. Toen had ik de smaak goed te pakken, ik kon niet wachten om te gaan afstuderen om daarna meteen ons bedrijf te gaan beginnen!

D&E Organisatoren

Na mijn studie, in 2013, hebben we D&E Organisatoren laten registreren bij de Kamer van Koophandel. Dat is nu, in 2016, 3,5 jaar geleden. Dat eerste jaar stond vooral in het teken van ervaring opdoen. Zo is het balletje gaan rollen en hebben we een mooi portfolio kunnen maken.

Heb je iets te zeggen over de ‘Komma-maar’?
En dan vooral voor de mensen die zich daarachter verschuilen?

Mijn gedachte is altijd geweest: ‘Als het nu niet lukt, ga ik desnoods in een supermarkt werken tot het wel lukt. Want lukken zal het!! Maar zijn genoeg andere mogelijkheden om inkomsten te verwerven. Voor veel mensen ligt hem daar de angst.

Wie of wat zijn jouw inspiratiebronnen?

De natuur is mijn inspiratiebron. Ik kan niet zo goed uitleggen waarom dat is. Ja, … wacht even…, toch wel. De rust die de natuur uitstraalt en tegelijkertijd het continue veranderlijke van de natuur, dat is wat mij inspireert. Het is nooit hetzelfde. Iedere dag ziet het er anders uit. De kleur van de bomen. De beweging van het water. Dat vind ik symbool staan voor ons hele leven. Meegaan met die beweging. Meegaan met de veranderingen. En je daardoor vooral niet laten belemmeren!

Als je denkt aan hoe jij zelf bent gekomen tot waar je nu staat, heb je daar een spreuk bij, een advies, een tip, een idee, voor mensen die een droom voor ogen hebben, maar zich verschuilen achter de ‘komma-maar’?

Nou, dan denk ik aan mijn zoon, Beer, (geboren: 29 december 2013, red.), en aan wat we ook tegen hem wel zeggen, ook al is hij jong, dat is… Kijk, bij zo’n kleintje zijn er ook wel eens strubbelingen en dan zie je hem in strijd zijn met zichzelf. ‘Ik ga er niet mee door, want het lukt niet!’ Dan zeggen wij: “Beer, als je het echt wilt, dan lukt het!” En dat is waarin ik geloof: Als je iets echt wilt, en: je doet het niet voor de buitenwereld, maar puur voor jezelf, dan lukt het.

Wat zijn voor jou belangrijke waarden in het leven?

Eerlijkheid
Vertrouwen
Genieten
Mijn motto is: ‘Geniet van het pad om je doelen te bereiken’, heb niet alleen het doel voor ogen, want dan mis je het pad. Terwijl dat pad nu juist zo leuk is!

Hey Eline leave, ik wil niet op de zaken vooruit lopen, maar…
Heb je alweer een nieuwe stip aan de horizon?

Haha! Nou, bij onze laatste Davinckie’s Inspiratie in 2015 heb ik op mijn strook gezet: ‘In een orkest spelen’!! Met een viool. Maar…. Ik heb nog nooit viool gespeeld, dus da’s wel een dingetje. Laat ik het op de korte termijn houden: ‘Voor het eerst met mijn gezin op vakantie, samen met Derk, Beer en Lente!’

Eline Wester

Geboren op: 29 augustus 1989
Geboorteplaats: Leeuwarden
Woonplaats 2016: Rolde
Leefsituatie: samen met Derk, zoon Beer (2013) en dochter Lente (2016)
Werk: zelfstandig @ D&E Organisatoren
Passie: Het leven zelf
Inspiratie: De natuur
Datum opgetekend: 14 september 2016

Fotografie: Judith Minks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *